Den 18 februari är det premiär för Charlies Teaters föreställning “En 'galet rolig’ cabaret” på Skara Skolscen. Där utlovas bland annat flera färgstarka karaktärer och mycket skratt.

Vad har en deprimerad julgran, ett gäng hockeykillar, två stafettläkare och Fredrik Skavlan gemensamt? Jo, alla är karaktärer som figurerar i Charlies Teaters nästa uppsättning; “En ‘helt vanlig’ cabaret”.

I över 30 år har Charlies Teater satt upp föreställningar, allt från fars och familjekomedier till mystik och mordhistorier. Till våren är det dags för dem igen, men den här gången med ett annorlunda koncept.

“Vi vill testa en ny form av humor på vår publik; vår humor. Och det vill vi göra med den här cabareten”, säger skådespelaren Johanna Ström.

Cabaret, icke att förväxla med den amerikanska musikalen från 1966, är en underhållningsform där sketcher, sång och dans avlöser varandra. Publiken bjuds på alla tre, samt även ett liveframträdande.

Premiären sker på Skara Skolscen den 18 februari klockan 19.00, och spelas två helger därefter. Men tanken är att föreställningen ska kunna ses även på andra platser runt om i Skaraborg

“Vi har utformat den på ett sätt som gör att den går att anpassa och turnera med. Den passar i olika miljöer, både på en scen men också i restaurang- och pubmiljö,” säger skådespelaren Edvin Linderoth.

Medverkar gör Alfred Unenge, Edvin Linderoth, Emanuel Blom, Erica Jebens, Johanna Ström, John Samuelsson, Julia Salomonsson, Nils Sahlström och Rasmus Kumpula med Charlies Teaters konstnärlige ledare Charlotte Kristensson i spetsen.

“Det finns en bredd i de olika sketcherna vilket gör att det finns något att hämta för alla. Det är också det som gör att det här är så roligt att spela“, säger Edvin Linderoth.

Varför känner julgranen sig nere? Vad är de viktigaste händelserna i världens historia? Hur många sexleksaker kan tre pensionärer köpa? Och vad pågår i den boklösa bokhandeln egentligen? Svaren på de frågorna, och mycket mycket mer, går att finna på Skara Skolscen från och med den 18 februari. 

Text och foto: Rasmus Kumpula

På bild: F.v. Edvin Linderoth och Johanna Ström. Liggandes: Emanuel Blom.